Kebaikan dan Kasih Allah

Aku tahu Engkau baik kepadaku dan mengasihi aku seumur hidupku; rumah-Mu akan menjadi rumahku sepnjang hidupku.
Mazmur 23:6

Kebaikan dan kasih Tuhan memberikan saya iman terhadap-Nya, terutama semasa saya menghadapi kesusahan dalam kehidupan.

Ia adalah mudah untuk kehilangan kepercayaan semasa kekeliruan berlaku dalam generasi kita. Kekeliruan membuatkan saya lemah dan takut-dimananya adalah bertentangan dengan akidah-memberikan saya pemikiran yang palsu. Walau bagaimanapun, Allah adalah baik. kebaikan-Nya adalah mutlak dan benar. Oleh kerana saya mempercayai kepada -Nya, saya boleh berdoa kepada Tuhan untuk memberikan saya keupayaan untuk melihat apa yang baik dan membawa saya ke jalan yang benar yang Dia telah menyediakan untuk saya. Apabila saya tahu jawapannya, saya tidak menjadi penakut.

Kerana Dia mengasihi saya terlebih dahulu, saya mempunyai keinginan untuk hidup yang berkekalan tanpa perlu membimbang bahawa akan dipisahkan dari Allah; kerana saya telah diberi janjian bahawa yang terbaik akan datang, saya boleh mengalahkan ketakutan dengan nama Yesus dan kasih sayang-Nya yang boleh mengusirkan ketakutan.

David, dalam kitab , walaupun hidupnya berada dalam keadaan yang membahayakan, dia menciptakan lagu ini dengan imannya atas Allah dan memuji kebaikan dan kasih Tuhan. Dia boleh melakukannya kerana dia tidak menghadapi dengan kematian dan tidak membenarkan ketakutan untuk meruntuhkan jiwanya, tetapi sebaliknya, dia menghadapkan kepada Allah dan menyaksikan kebaikan dan kasih Tuhan.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s